Menu

Rijkswaterstaatkantoor, Haren

Een ontwerp voor de renovatie en uitbreiding van het Rijkswaterstaat kantoor. In opdracht van de Rijksgebouwendienst is voor een ontwerp gemaakt voor de renovatie en uitbreiding van het dienstkringhoofdkantoor, in Haren Groningen. De locatie ligt ingeklemd tussen de snelweg A50 en een natuurgebied rond het Paterswoldse-meer.

Het bestaande gebouw wordt uitgekleed tot het casco. We breiden het casco uit zodat er één grote hal ontstaat. De verschillende functies zijn geplaatst in losse volumes in deze grote hal. Deze zijn vormgegeven als vrijstaande ‘meubels’.

Aan de buitenzijde worden de bestaande bouw en de nieuwbouw omhult met een rasterwerk van houten latten. Daardoor onstaat er één helder en krachtig beeld.

rijkswaterstaat-web-2rijkswaterstaat-web-3rijkswaterstaat-web-5

Ontwerpteam
Tobias Bader, Marc Reniers, Michel Woud
Omschrijving
Uitbreiding en renovatie kantoor
Locatie
Meerweg te Haren, Groningen
Opdrachtgever
Rijksgebouwendienst
Status
Definitief ontwerp
Functie
Werken
Type
Nieuwbouw, Transformatie
Schaal
Gebouw, Interieur
Proces
Onderzoekend
> Gerelateerd nieuws   > Download Projectdocumentatie Rijkswaterstaatkantoor, Haren (pdf)

Verwante projecten

terug naar boven