Menu
M3H Architecten Interieur Mhoom Fashion Hair Lifestyle Amsterdam Jeroen Caderius van Veen, Marc Reniers

Mhoom – Fashion Hair Lifestyle, Amsterdam

We maakten een interieurontwerp voor Mhoom – Fashion Hair Lifestyle. Een ontwerp voor een hippe nieuwe kapsalon en kledingzaak ineen, met een stoer en dynamisch interieur. Gebouwd door WHD interieurbouw in een gerenoveerd pakhuis

De verschillende functies van kapsalon en modewinkel zijn op de bijzondere maar in plattegrond lastige hoeklocatie door middel van één meubel georganiseerd. Berging, pantry, toilet, kassa en knipplek zitten in het meubel waardoor de rest van de ruimte vrij blijft voor de winkel. Door kledingrekken aan rails te hangen kunnen deze op steeds andere plekken hangen en zelfs helemaal worden weggeschoven waardoor een dynamische en flexibele indeling en gebruik van de ruimte mogelijk is.

Persoonlijke aandacht voor (hem en) haar, kwaliteit, natuurlijke producten en milieuvriendelijk zijn de sleutelwoorden voor de kapsalon en kledingzaak van Mhoom. Dat hebben we vertaald in ons interieurontwerp voor Mhoom – Fashion Hair Lifestyle. In het ontwerp is dit vertaald in hergebruik van rubberen fietsbinnenbanden als wandbekleding op onbehandelde wapeningstaalmatten, plaatmateriaal van geperst fsc-afvalhoutsnippers, milieuvriendelijke verf en LED-verlichting.

mhoom-web-4mhoom-web-7mhoom-web-2

Ontwerpteam
Jeroen Caderius van Veen, Marc Reniers
Omschrijving
Inrichting kapsalon en kledingzaak
Locatie
Wibautstraat 20, Amsterdam
Aannemer
WHD
Opdrachtgever
Mhoom
Status
Gerealiseerd 2011
Functie
Werken
Type
Renovatie, Transformatie
Schaal
Interieur
Proces
Bouwgericht
> Gerelateerd nieuws   > Download Projectdocumentatie Mhoom – Fashion Hair Lifestyle, Amsterdam (pdf)
> Publicaties Mhoom: o.a. deArchitect.nl, Architectenweb en Frame Magazine

Verwante projecten

terug naar boven