Menu
M3H Architecten Fokker Terminal Renovatie Herbestemming Marc Reniers, Machiel Spaan, Koosjan van der Velden, Claudia Mastrigt

Fokker Terminal, Den Haag

Van vliegtuigschool tot evenementenhal: de transformatie van de Fokker Terminal. De voormalige Luchtvaart Nijverheidsschool Anthony Fokker te Den Haag is herontwikkeld tot event ruimte. We hebben een ontwerp gemaakt voor de transformatie.

De Anthony Fokker School is een karakteristiek schoolgebouw uit 1960. Hier stonden vliegtuigen opgesteld waar studenten aan sleutelden. De kern van het project was het ontwikkelen van een publieksfunctie op het industrieterrein de Binckhorst.

Ons ontwerp is geïnspireerd door vliegtuigen en luchthavens. De architectonische kwaliteiten van het bestaande gebouw benadrukken we door storende elementen te verwijderen of te neutraliseren. Daarnaast is een ‘familie’ van nieuwe ingrepen bedacht. Stoere beeldbepalende elementen met een ‘gestroomlijnde’ vormgeving en technische uitstraling.

Er worden sterk uitvergrote pictogrammen als een ‘zelfstandige’ grafische laag door het gebouw aangebracht. In het verlengde van het interieurontwerp is de totale identiteit van de evenementenhal ontwikkeld; ‘Fokker Terminal’, Gateway to Special Events.

fokker-terminal-web-5

fokker-terminal-web-3

fokker-terminal-web-7fokker-terminal-web-6

fokker-terminal-web-10

fokker-terminal-web-9

Ontwerpteam
Marc Reniers, Machiel Spaan, Koosjan van der Velden, Claudia Mastrigt
Omschrijving
Herbestemming voormalige Luchtvaart- en Nijverheidsschool
Locatie
Binkhorstlaan 251, Den Haag
Opdrachtgever
Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling
Status
Fase 1 gerealiseerd 2009
Functie
Werken
Type
Renovatie, Transformatie
Schaal
Gebouw, Interieur
Proces
Bouwgericht
> Gerelateerd nieuws   > Download Projectdocumentatie Fokker Terminal, Den Haag (pdf)

Verwante projecten

terug naar boven