Menu

Entreegebouwen Parkeergarage Ravel

De entreegebouwen voor de Parkeergarage Ravel zijn een onderdeel van het Sportpark “Goed Genoeg” op de Zuidas en ontworpen in samenspraak met de ontwerpers van het sportpark. Baksteen is het uitgangspunt voor het gehele ontwerp dat bestaat uit een familie van elementen: gebouwen, hekwerken, kademuren. De entreegebouwen bestaan uit een aantal onderdelen die in samenhang ontworpen zijn. De horizontale geleding van de gebouwen sluit aan bij de hoogtelijnen van water, maaiveld, kademuur en hekwerken. Het daklicht verlicht het interieur en brengt het licht tot in de kelder. Plint, kolom, deur, hekwerk, dakrand en daklicht vormen samen een bouwwerk dat refereert naar de Amsterdamse School: robuuste gebouwen die in al hun eenvoud tot de verbeelding spreken. De hekwerken zijn gemaakt van stalen striphekken met een gekante doorsnede. Hierdoor ontstaat er in het perspectief een mooie tekening in het vlak. De lage en hoge hekwerken zijn familie van elkaar. De stalen hekken worden afgewisseld met stenen penanten die dezelfde afmetingen hebben als de penanten van de entreegebouwen.

situatie 2

ZO_poort_Nacht 5

Ontwerpteam
Machiel Spaan, Marc Reniers, Sebastiaan van Heusden in samenwerking met Martijn de Wit en Katinka Pricken, Bureau Zuidas, gemeente Amsterdam
Omschrijving
Entreegebouwen en hekwerken
Locatie
Sportpark Goed Genoeg van AFC op de Zuidas in Amsterdam
Aannemer
K_Dekker Bouw en Infra, Warmenhuizen
Opdrachtgever
Flow Real Estate B.V. namens Castor (Parking) BV voor de garage Gemeente Amsterdam voor de hekwerken en inpassing in het sportpark.
Status
Definitief Ontwerp
Fotografie
Luuk Kramer
Functie
Utilitair
Type
Nieuwbouw
Schaal
Gebouw
Proces
Bouwgericht
> Gerelateerd nieuws  

Verwante projecten

terug naar boven