Menu

De Orangerie, Landgoed Wickevoort

Op het Landgoed Wickevoort heeft M3H drie gebouwen ontworpen en de muur van het landgoed met toegangspoort. Het Landgoed Wickevoort is ontstaan naar een stedenbouwkundig plan van Venhoeven CS in samenwerking met Landlab. De Orangerie heeft een speciale plek en betekenis op het landgoed. Het is een luchtig en open woongebouw van glas en staal en bevat zevenentwintig appartementen rond een gemeenschappelijke groene binnentuin. De lichte woningen kijken uit over het landgoed en de grote buitenruimtes nodigen de bewoners om het groen te laten bloeien. Stalen frames en hekwerken begeleiden de bloemen en planten omhoog. De horizontale stalen UNP liggers omkaderen zowel het gebouw als de balkons en de binnentuin. De sfeer van de groene binnenhof is is geïnspireerd op een oranjerie waarbij de planten in de zomer buiten staan en in de winter binnen. De hof is ontworpen door Landlab met beplanting die subtropisch aan doet met speciale tegelvloer en kleurrijk meubilair. De Hof is zowel besloten als onderdeel van het landschap.

Ontwerpteam
Tobias Bader, Joris Gesink, Brigitte Kwa, Sebastiaan van Heusden, Wouter Kroeze, Marc Reniers, Quita Schabracq, Machiel Spaan
Omschrijving
27 vrije sectorwoningen, 27 parkeerplaatsen in een parkeergarage
Locatie
Landgoed Wickevoort Hoofddorp
Aannemer
Bam
Opdrachtgever
AM ontwikkeling
Status
Definitief Ontwerp
Functie
Wonen
Type
Nieuwbouw
Schaal
Bouwblok, Buurt, Ensemble, Gebouw
Proces
Integraal
> Gerelateerd nieuws