Menu

Groene plek van ontmoeting

Elke maand lees je over een nieuw duurzaam detail van een van onze projecten. Deze keer: de gedeelde binnentuin van het nieuwe project Leeuwesteyn.

Alle voordeuren zijn gelegen aan een grote binnentuin. Een groene plek van ontmoeting. De tuin is ingericht voor en toegankelijk voor alle bewoners, zowel de senioren als gezinnen met jonge kinderen. In de tuin zijn verschillende plekken ontworpen voor het samenzijn. Zo kunnen bewoners samen tuinieren in tuinkas. De inrichting van de binnentuin stimuleert ook beweging. In het gras komen een aantal elementen, die door kinderen gebruikt kunnen worden om te spelen en door ouderen om fysieke oefeningen te doen.

Alle gekozen beplantingssoorten vergroten de biodiversiteit en dragen daarmee bij aan de natuurinclusiviteit van de tuin. De geplande 15 grote en 24 kleinere bomen zorgen ook voor verkoeling. De tuin wordt verbonden met het park aan de andere zijde van het woonblok.

In de tuin wordt al het hemelwater van de bebouwing opgevangen en vastgehouden in een lange wadi. De wadi toont de karakteristieke hoogteverschillen. De hoogteverschillen worden deels met gras ingeplant en maken de tuin een fijne speelplek voor kinderen. Er komen ook grote vlakken met kleurrijke vaste planten.

De binnentuin is naar ontwerp van MORE landscape.
Lees meer over het project Leeuwesteyn.