Menu

Zuidelijk Poortgebouw, Landgoed Wickevoort

Het Zuidelijke Poortgebouw is het hoofdgebouw van Wickevoort. Het Landgoed Wickevoort wordt ontwikkeld tot nieuwe, groene woonwijk. We ontwerpen hier in totaal drie gebouwen en de muur van het landgoed met toegangspoort. Wickevoort is ontstaan naar een stedenbouwkundig plan van Venhoeven CS in samenwerking met Landlab.

Het Noordelijke en het Zuidelijke Poortgebouw staan aan weerszijden van de muur met de hoofdentree van het landgoed. Het metselwerk van de poortgebouwen en de muur is opgetrokken uit dezelfde baksteen. Door de verschillende metselwerkverbanden, baksteenformaten en voegwerk ontstaat een subtiele variatie, met rijkheid in detail.

Het Zuidelijke Poortgebouw is het hoofdgebouw van Wickevoort. Het ligt iets achter de muur aan het water. Het is een stevig bakstenen gebouw van vier bouwlagen met groene binnenhof dat een sculpturale uitstraling heeft door de versprongen ramen op de hoeken en de uitkragende balkons. Het bevat 34 koop appartementen waaronder twee penthouses.

Via de hoge entreehal kom je binnen en loop je via een groen ‘bos’ naar je woning. De groene binnenhof is open naar het landschap en vanuit een balkon heb je prachtig uitzicht over het water. De inrichting van de hof maakt integraal onderdeel uit van de architectuur en is ontworpen door Landlab.

Ontwerpteam
Tobias Bader, Joris Gesink, Brigitte Kwa, Sebastiaan van Heusden, Wouter Kroeze, Marc Reniers, Quita Schabracq, Machiel Spaan
Omschrijving
34 vrije sectorwoningen, parkeerplaatsen in een parkeergarage
Locatie
Landgoed Wickevoort Hoofddorp
Aannemer
KBK bouw
Opdrachtgever
AM ontwikkeling
Status
Definitief Ontwerp
Functie
Wonen
Type
Nieuwbouw
Schaal
Ensemble, Gebouw
Proces
Integraal
> Gerelateerd nieuws  

Verwante projecten

terug naar boven