Menu

Vrolikstraat 245-251, Amsterdam

vrolikstraat-245-251-web-9

Het nieuwe woongebouw in de Vrolikstraat vervangt vier traveën uit een rij van vijf identieke panden. Het nieuwe gebouw speelt in zijn gevel met dit gegeven. Het ene te behouden pand geeft de opmaat voor het nieuwe gevelontwerp. De raamverdeling verwijst naar de oude raamindeling, terwijl met het metselwerkverband en de positie van de dakkapellen de traveemaat van de nieuwbouw getoont wordt. Op deze wijze ontstaat een gelaagde gevel die met zijn duidelijke plint, middendeel en kapverdieping goed aansluit op de 19e eeuwse karakteristiek van de Vrolikstraat, terwijl er toch een hedendaags gebouw staat. In de voorgevel worden bij de franse balkons hekwerken van de industrieel ontwerpers De Makers Van toegepast. De uitvoering van het project wordt gedaan in nauwe samenwerking met Ymere en Dura Vermeer in co-makership.

vrolikstraat-245-251-web-8vrolikstraat-245-251-web-6vrolikstraat-245-251-web-12

vrolikstraat-245-251-web-13

Ontwerpteam
Jeroen Caderius van Veen, Wouter Kroeze, Joost Pothast, Marc Reniers, Machiel Spaan , Kunsttoepassing hekwerken voorgevel: De Makers Van
Omschrijving
12 huurwoningen
Locatie
Vrolikstraat 245-251, Amsterdam
Aannemer
Dura Vermeer
Opdrachtgever
Ymere Ontwikkeling
Status
Realisatie 2013
Functie
Wonen
Type
Nieuwbouw, Transformatie
Schaal
Gebouw
Proces
Integraal
> Gerelateerd nieuws   > Download Projectdocumentatie Vrolikstraat 245-251, Amsterdam (pdf)
> Lees meer in Cahier 02, Dynamische stadsreparaties

Verwante projecten

terug naar boven