Menu

Villa Look

Op een perceel van een voormalige school aan de burgemeester Haspellaan in Amstelveen zijn acht individuele kavels door de gemeente uitgegeven. Op een van de kavels heeft M3H een woonhuis ontworpen. De verschijningsvorm van de woning sluit aan bij de vrijstaande woningen in de omgeving. De vrijstaande villa is een beige-wit bakstenen volume van twee verdiepingen met een grondvlak van vijftien bij vijftien meter. In dit volume zijn ‘gaten’ en ‘holtes’ gemaakt, ingetogen aan de straatzij de van de woning en meer sculpturaal aan de tuinzijde. De verspringingen in de plattegrond die zo ontstaan zorgen ervoor dat de woonkamer, werkkamer en slaapkamer elk een eigen besloten buitenkamer heeft.

Villa Look manifesteert zich aan de straatzijde als een bakstenen volume met lange horizontale raamopeningen en een luifel bij de entree. Aan de tuinzijde transformeert het volume naar een bakstenen raster van kolommen en balken. De openingen die in het bakstenen volume ontstaan markeren de plekken waar de binnen- en de buitenwereld elkaar ontmoeten. Het zijn buitenkamers, die overgangsruimten vormen tussen de woonkamer, de keuken en de tuin. De begrenzing van de buitenkamer is een zorgvuldig lijnenspel van horizontaal en verticaal gemetselde bakstenen met een doorlopend biesje van verticaal metselwerk. Het raster van witgrijze van Westerwalder klei gebakken bakstenen, de vlakken gevuld met houten latten en de royale raampartijen vormen ruimtelijke composities die de overgangsruimten tussen huis en tuin een intieme en uitnodigende atmosfeer geven. Hier ben je buiten binnen of binnen buiten.

 

Functie
Wonen
Type
Nieuwbouw
Schaal
Gebouw, Interieur
Proces
Bouwgericht
> Gerelateerd nieuws  

terug naar boven