Menu

Villa Look, Amstelveen

Villa Look is een sculpturale vrijstaande villa met een beige-wit bakstenen gevel. Ons ontwerp sluit aan bij de vrijstaande woningen in de omgeving.

Op een perceel van een voormalige school aan de burgemeester Haspellaan in Amstelveen zijn individuele kavels door de gemeente uitgegeven. Op één van de kavels hebben we Villa Look ontworpen.

De vrijstaande villa heeft twee verdiepingen, met een grondvlak van vijftien bij vijftien meter. We hebben ervoor gekozen om de zijden van de woning verschillend te benaderen. De straatzijde is meer ingetogen en aan de tuinzijde is het gebouw meer sculpturaal.

Villa Look manifesteert zich aan de straatzijde als een bakstenen volume met lange horizontale raamopeningen en een luifel bij de entree. Aan de tuinzijde transformeert het volume naar een bakstenen raster van kolommen en balken. De openingen die in het bakstenen volume ontstaan, markeren de plekken waar de binnen- en de buitenwereld elkaar ontmoeten. Het zijn buitenkamers die een overgangsruimte vormen tussen de woonkamer, de keuken en de tuin.

Villa Look, de sculpturale villa, heeft een beige-wit bakstenen gevel. Het raster van de witgrijze van Westerwalder klei gebakken bakstenen, de vlakken gevuld met houten latten en de royale raampartijen vormen ruimtelijke composities die de overgangsruimten tussen huis en tuin een intieme en uitnodigende atmosfeer geven. Hier ben je buiten binnen of binnen buiten.

 

Ontwerpteam
Jeroen Caderius Van Veen, Marc Reniers
Omschrijving
Villa
Locatie
Amstelveen
Aannemer
Koeleman Bouw, Zevenhoven
Opdrachtgever
Particulier
Status
Gerealiseerd 2019
Fotografie
Luuk Kramer
Functie
Wonen
Type
Nieuwbouw
Schaal
Gebouw, Interieur
Proces
Bouwgericht
> Gerelateerd nieuws  

Verwante projecten

terug naar boven