Menu

Villa JoJo, Waalwijk

M3H Architecten Villa JoJo Waalwijk Wouter Kroeze, Marc Reniers, Koosjan van der Velde, Michel Woud

Aan het einde van een (voor auto’s) doodlopende weg is een sculpturale villa ontworpen. Het programma van het woonhuis is over zes split-level verdiepingen verdeeld. De materialisatie (grijs gecementeerde baksteen, zwarte houten delen en zwarte dakpannen) zorgt voor een relatie met de meer traditionele woningen in de directe omgeving maar benadrukt tegelijk de abstracte sculpturaliteit. Het vrije uitzicht naar drie zijden wordt versterkt door de uitkraging boven de ‘glazen’ woonkamer. De woning en het interieur zijn als een maatpak voor de bewoners ontworpen. De ouders en hun drie kinderen hebben ieder hun eigen plekken in het huis.

villa-jojo-web-2

villa-jojo-web-3

villa-jojo-web-4

villa-jojo-web-5

Ontwerpteam
Wouter Kroeze, Marc Reniers, Koosjan van der Velde, Michel Woud
Omschrijving
Vrijstaande villa te Waalwijk
Locatie
Waalwijk
Aannemer
Nieuwenhuizen-Daandels
Opdrachtgever
Particulier
Status
Gerealiseerd, 2007
Functie
Wonen
Type
Nieuwbouw
Schaal
Gebouw, Interieur
Proces
Integraal
> Gerelateerd nieuws   > Download Projectdocumentatie Villa JoJo, Waalwijk (pdf)

Verwante projecten

terug naar boven