Menu

Nieuwe Amsterdamse School, Houthavens, Amsterdam

Nieuwe Amsterdamse School in de Houthavens. We hebben, in opdracht van woningcorporatie De Key, een woningblok ontworpen in Amsterdam.

Het ontwerp is een eigentijdse vertaling van de Amsterdamse School architectuur. In totaal zijn er vier zijden van het gebouw. Per gebouwzijde hebben de gevels een eigen karakter. Het ontwerp reageert in de gevels op de verschillende stedelijke ruimten. Net als bij Amsterdamse School blokken zijn de gevels onderling sterk verschillend, maar vormen ook een samenhangend blok.

In totaal komen er in 102 semi-zelfstandige jongerenwoningen. Hiervan wordt het merendeel ‘friends-woningen’. Dat is een nieuw woonconcept van De Key, waarin drie starters een woning delen. Elke starter huurt een kamer met eigen badkamer. De kamers zijn even groot. Samen delen ze een ruime woonkeuken.

Er zijn galerij-, corridor-, portiek- en grond ontsloten-woningen. De eenheden kunnen in de exploitatiefase eenvoudig worden omgebouwd tot reguliere eengezinswoningen. Het gebouw heeft twee hoofdingangen voor de bovenwoningen. Deze woningen liggen aan de gedeelde binnentuin op de eerste verdieping. Naast woningen komen er ook bedrijfsruimten in het gebouw. Verder zitten er twee grote fietsenstallingen, een parkeergarage en een gemeenschappelijke wasruimte in het gebouw.

Het stedenbouwkundig plan voor Houthavens bestaat uit een kleinschalig, stedelijk, warm en informeel eilandenrijk. Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Blok 3C, oftewel Lariks, wordt gerealiseerd op het Revaleiland, één van de eilanden in de Houthaven.

Naar verwachting wordt het project in 2023 opgeleverd.

 

Ontwerpteam
Tobias Bader, Sebastiaan van Heusden, Marc Reniers, Quita Schabracq, Machiel Spaan, Menno Ubink
Omschrijving
Houthavens Blok 3C
Locatie
Houthavens Blok 3C, Amsterdam
Aannemer
Hillen Roosen
Opdrachtgever
De Key
Status
Voorlopig Ontwerp
Functie
Wonen
Type
Nieuwbouw
Schaal
Bouwblok
Proces
Integraal
> Gerelateerd nieuws  

Verwante projecten

terug naar boven