Menu

Leidse Rijn Centrum, Utrecht

leidse-rijn-centrum-web-1

LRC is het vitale levendige centrum van de Utrechtse uitbreidingswijk Leidsche Rijn. Het tweede stadshart van Utrecht is een verknoping en wisselwerking van wonen, werken, ontspanning, infrastructuur en winkelen. Belangrijke ingrediënten van dit masterplan, zijn de open grid-structuur, double-deck-city, gegroepeerde functiedomeinen, woonwerelden rondom binnenhoven.
Het netwerk van openbare en stedelijke ruimten van het centrum wordt verrijkt met een extra netwerk van woonhoven. Ieder bouwblok heeft een specifiek binnenhof met een eigen karakter dat zijn kwaliteit ontleent aan zijn positie in het plan.
In het kader van een Europese aanbesteding is een ontwerpteam van stedenbouwkundigen en architecten samengesteld. Daarin hebben wij ons geconcentreerd op een flexibele bouwblokverkaveling voor een aantal bouwblokken met een gemengd programma van winkels en wonen. De bouwblokken staan op een gemeenschappelijk parkeerdek. Samen met alle partijen wordt er gezocht naar een voor alle plannen overkoepelend imago. Middels schetsen en renderings worden de typologie en de beeldtaal zorgvuldig op elkaar afgestemd.

leidse-rijn-centrum-web-3leidse-rijn-centrum-web-2leidse-rijn-centrum-web-4leidse-rijn-centrum-web-6

Ontwerpteam
Jeroen Caderius van Veen, Jan Loerakker , Marc Reniers, Machiel Spaan
Omschrijving
Uitwerking onderdelen van het centrumplan
Locatie
Leidse Rijn Centrum, Utrecht
Opdrachtgever
Multi Vastgoed, Johan Matser en Bam Vastgoed
Status
Europese aanbesteding
Functie
Publiek, Utilitair, Werken, Wonen
Type
Nieuwbouw
Schaal
Bouwblok, Buurt, Gebouw
Proces
Onderzoekend
> Gerelateerd nieuws   > Download Projectdocumentatie Leidse Rijn Centrum, Utrecht (pdf)

terug naar boven