Menu

Inspirerende werkplekken

interieurs-kantoren-web-2

M3H heeft diverse kantoor interieurs verbouwd. Vaak bestaat het ontwerpconcept uit werkplekken rondom een bijzonder ‘meubel’ met een opvallende uitstraling. In dit meubel zijn uiteenlopende functies ondergebracht zoals: pantry of keuken, toilet, berging, trap, meterkast, archief, printerplek en boekenkast. Daarnaast geeft dit ‘meubel’ smoel aan het interieur. Er is steeds gebruik gemaakt van bijzondere en of ongebruikelijke materialen zoals gecapitonneerde pluche, hergebruikte fiets-binnenbanden, Heraklith houtwolcementplaat en kunstgras, met een uitgesproken kleur. De overige kantoor ruimte is eenvoudig gehouden met vaak een casco-achtige uitstraling. Op deze manier kan met eenvoudige middelen een groot effect worden bereikt en ontstaat er een interessant contrast tussen de meer neutrale, ‘standaard’ kantoor inrichting en de bijzondere en verfijnde kwaliteit van het ‘meubel’. Door het toepassen van schuifwanden kan de kantoorruimte flexibel worden ingedeeld. Ruimten krijgen meerdere functies waardoor er geen verloren verkeersruimtes over blijven maar alle ruimte nuttig kan worden gebruikt. Zo kan de pantry of keuken ook als vergaderruimte worden gebruikt en deze dient tevens verkeersruimte. Of een verkeersruimte dient ook als ontmoetings- en wachtruimte. Elk kantoor heeft een heldere en frisse uitstraling die past bij de individuele opdrachtgever. Met relatief bescheiden middelen en verhoudingsgewijs eenvoudige ingrepen wordt een representatieve en opvallende uitstraling gemaakt.

interieurs-kantoren-web-4

Grafisch Atelier Fokke en Wubbolts. De wand tussen beide programmatische onderdelen (concentratie en communicatie) van het gebouw bestaat uit een geel volume dat de verschillende faciliteiten herbergt: keuken, toilet, meterkast en bezemberging, archief, monster- en papieropslag, printerblad en boekenkast. Voor dit volume langs schuiven langs beide zijden grijze paneeldeuren van blank gelakte Heraklith houtwolcementplaat in een metalen frame. Deze dienen als scheidingswand, afscherming van de presentatiewanden en als akoestische wand.

igm-kantoor-web-6

Kantoor ‘IGM Ressins’ te Waalwijk. De, twee verdiepingen hoge unit bevat alle voorzieningen (toiletten, berging, pantry , server ruimte, kasten, trappen, etc). De buitenzijde van dit ‘meubel’ is bekleed met rode gecapitonneerde panelen.

INTERIEURS-KANTOREN-WEB-3

Uitbreiding van Pointer Grafische Vormgeving. De ruimtes rondom het centrale meubel zijn met een zekere terughoudendheid gematerialiseerd (grijze asfaltgrindvloer en wit gestucte wanden en plafond). Het centrale meubel is juist zeer uitgesproken gematerialiseerd; de sculpturale ‘gaten’, die een kitchenette, overlegruimte, gemeenschappelijke werkplek en doorgang naar een magazijn bevatten, zijn citroengeel gelakt en de schil van het meubel is van donkergroen kunstgras.

interieurs-kantoren-web-1

Advocatenkantoor Van der Niet, Leiderdorp. Alle gangruimte is door een gekromde houten wand omgevormd tot een ontmoetings- en wachtruimte. Ook de garderobe en balie zijn in dit meubel opgenomen.

Ontwerpteam
Tobias Bader, Jeroen Caderius van Veen, Hans Hammink, Wouter Kroeze, Marc Reniers, Machiel Spaan, Koosjan van der Velden
Omschrijving
Inrichting en herinrichting van bestaande en nieuwe kantoren
Opdrachtgever
Grafisch Atelier Fokke en Wubbolts, GM Ressins, Pointer Grafische Vormgeving, Advocatenkantoor Van der Niet
Functie
Werken
Type
Renovatie
Schaal
Interieur
Proces
Integraal
> Gerelateerd nieuws   > Download Projectdocumentatie Inspirerende werkplekken (pdf)

terug naar boven