Menu

De Orangerie, Landgoed Wickevoort

De Orangerie: een nieuw groen woongebouw op Landgoed Wickevoort. Op het landgoed ontwerpen we in totaal drie gebouwen en de muur van het landgoed met toegangspoort. Wickevoort wordt ontwikkeld tot nieuwe, groene woonwijk. De Orangerie heeft een speciale plek en betekenis op het landgoed.

Het is een luchtig en open woongebouw van glas en staal. In totaal komen er 27 appartementen. De lichte woningen kijken uit over het landgoed en de grote buitenruimtes nodigen de bewoners om het groen te laten bloeien. De stalen frames en hekwerken begeleiden planten omhoog. De horizontale stalen UNP liggers omkaderen zowel het gebouw als de balkons en de binnentuin.

De Orangerie wordt een nieuw groen woongebouw, met een groene binnentuin. De sfeer van de groene binnentuin is geïnspireerd op een oranjerie waarbij de planten in de zomer buiten staan en in de winter binnen. De tuin is ontworpen door Landlab met beplanting die subtropisch aan doet met speciale tegelvloer en kleurrijk meubilair. De Hof is zowel besloten als onderdeel van het landschap.

Landgoed Wickevoort is ontstaan naar een stedenbouwkundig plan van Venhoeven CS in samenwerking met Landlab.

Ontwerpteam
Tobias Bader, Joris Gesink, Brigitte Kwa, Sebastiaan van Heusden, Wouter Kroeze, Marc Reniers, Quita Schabracq, Machiel Spaan
Omschrijving
27 vrije sectorwoningen, 27 parkeerplaatsen in een parkeergarage
Locatie
Landgoed Wickevoort Hoofddorp
Aannemer
Bam
Opdrachtgever
AM ontwikkeling
Status
Definitief Ontwerp
Functie
Wonen
Type
Nieuwbouw
Schaal
Bouwblok, Buurt, Ensemble, Gebouw
Proces
Integraal
> Gerelateerd nieuws  

Verwante projecten

terug naar boven